Τοποθεσία Αρχοντικού Κορδοπάτη

Τοποθεσία Αρχοντικού Κορδοπάτη

Ο προορισμός είναι η αφορμή για το ταξίδι…..   Το Δάρα, χωριό στους πρόποδες του Μαινάλου, είναι μια "ψαγμένη" πρόταση εναλλακτικού τουρισμού. Ένα από τα γραφικότερα χωριά της Αρκαδικής γης, βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην αγκαλιά που σχηματίζουν τρεις μικροί λόφοι στην Μαντινεία της Ορεινής Αρκαδίας λίγο μετά το Λεβίδι και προσφέρει μια μοναδική θέα προς την καταπράσινη ομώνυμη κοιλάδα που διασχίζουν οι ποταμοί Μυλάοντας και Τράγος, γεμάτη παλιά γεφύρια, παλαιόπυργους,  σπάνια  βλάστηση και φυσική ομορφιά.

Σε μικρή απόσταση από όλα τα ορεινά θέρετρα, την Βυτίνα, την Δημητσάνα, την Στεμνίτσα και το Λεβίδι και σε  απόσταση 185 χλμ από την Αθήνα, το χωριό αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις  και ορεινές δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου που απέχει μόλις 18 χλμ ή το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων σε απόσταση 60 χλμ. Πολύ κοντά επίσης βρίσκεται και η λίμνη του Λάδωνα, τα σπήλαια των λιμνών με πάμπολλες δραστηριότητες  και  διαδρομές. Διοικητικά ανήκει στο δήμο Λεβιδίου στον οποίο έχει ενταχθεί ο πάλαι ποτέ Δήμος Νάσων, έδρα του οποίου ήταν το Δάρα.

Ο περιηγητής Παυσανίας κάνει μνεία στο έργο του και την αναγράφει ως «καλουμένες Νάσους» το 174–176 μ.Χ.Από τα πιο ζωντανά χωριά της Αρκαδίας οι κάτοικοι του σήμερα 260 στον αριθμό ασχολούνται με την γη, την κτηνοτροφία, και με την παραγωγή μελιού. Εάν η επιλογή των διακοπών σας είναι το Δάρα, εδώ το μόνο που θα ταράξει την ηρεμίας σας είναι το θρόισμα των φύλλων, το τραγούδι των άγριων πουλιών και οι ήχοι των γάργαρων νερών. Σας περιμένουμε!

Πως να έρθετε

Aπό Αθήνα ακολουθείτε την Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.Μετά την Κόρινθο συνεχίζετε αριστερά με κατεύθυνση προς Τρίπολη.Πριν φτάσετε στην Τρίπολη, μετά την σήραγγα του Αρτεμισίου και τα διόδια της Νεστάνης  βγαίνετε δεξιά στην έξοδο προς Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία - Λεβίδι.Αφού περάσετε τα χωριά Κάψια, Καρδαράς, Λεβίδι, Βλαχέρνα συναντάτε μια διασταύρωση έξω από το χωριό Βλαχέρνα με όλες τις πινακίδες του οδοστρώματος να δείχνουν δεξιά προς Δάρα και προς «Αρχοντικό Κορδοπάτη», προς Σπήλαια Λιμνών...

Τοποθεσία Αρχοντικού Κορδοπάτη

Γράψτε ένα Σχόλιο